Selecteer een pagina

New Beginnings programma

Jouw route naar meer balans en rust in je gezin na scheiding.

✅ 10 weken New Beginnings programma in een groep met andere moeders
✅ Praktijk, persoonlijk en hartstikke positief!

new beginnings bij jou in de buurt

New Beginnings geeft jou houvast na de scheiding.

10-weekse cursus: persoonlijk, praktisch en positief 

R

Maand 1-3: New Beginnings programma

In het 10-weken New Beginnings programma leer je hoe je je kinderen het best kunt helpen na de scheiding. Je leert over het verstevigen van de basis in jouw ‘nieuwe’ gezin na de scheiding, hoe je ervoor zorgt dat je kinderen meer met jou gaan delen, hoe je ze buiten de scheidingsissues houdt en hoe je ervoor zorgt dat ze lekker meewerken thuis. Na elke bijeenkomst ga je thuis direct met alle kennis en vaardigheden aan de slag!

R

Meer controle, balans & rust in jouw gezin

Door de focus te verschuiven van de scheiding naar jou en jouw gezin komt er weer meer controle, balans en rust in jouw gezinsleven. Je voelt je krachtiger en meer zelfverzekerd over jouw rol als moeder. Door mee te doen aan dit programma maak je positieve stappen vanaf week 1.

“Ik kan dit programma aan iedereen aanbevelen, zelfs als je niet gescheiden bent! Door New Beginnings heb ik een betere band gekregen met mijn kinderen. Ik vind ze veel leuker en het is gezelliger geworden thuis!”
SANNE

New Beginnings is goed voor kinderen

R

Meer plezier beleven met elkaar

Jij en je kinderen worden (weer) een team! Jullie gaan meer plezier beleven met elkaar en nieuwe fijne gezinsroutines opstarten. Je zult merken dat de sfeer in huis al snel verbetert. En dat is voor jullie allemaal prettig, het zet een positieve cirkel in gang.

R

Omgaan met moeilijke opmerkingen en vragen van je kinderen

Stellen jouw kinderen ook lastige vragen na de scheiding, zoals “Waarom zijn jullie gescheiden?” of “Komen jullie weer bij elkaar?”, of zeggen ze dingen over de andere ouder of over diens nieuwe partner die jij lastig vindt om te horen? Ontdek hoe je in zo’n situatie het best op je kind kunt reageren.
R

Je kinderen helpen vertellen

Gedragen je kinderen zich anders sinds de scheiding? Doen ze vaker boos of brutaal? Of zijn ze misschien juist vaker angstig of huilerig? Help je kinderen over hun ervaringen en gevoelens te vertellen. Leer eenvoudige gesprekstechnieken die ervoor zorgen dat je kinderen meer met je gaan delen.

R

Je kinderen erbuiten houden

Eén van de grootste stressoren voor kinderen na scheiding is getuige zijn van ruzies tussen hun ouders. Kinderen kunnen zich dan klem voelen zitten tussen hun ouders. Soms gebeurt dit heel subtiel (en per ongeluk), bijvoorbeeld door je kind vragen te stellen over het leven van de andere ouder. Ontdek wat jij allemaal kunt doen om je kinderen buiten het conflict te houden – ook als de andere ouder zich hier niet aan houdt.

R

Lekker meewerken in huis

Veel ouders vertellen dat het discipline-stuk in huis lastiger is geworden na de scheiding. Bijvoorbeeld omdat het een nieuwe taak voor hen is, of omdat ze zelf minder energie en een korter lontje hebben, of omdat ze dingen vaker door de vingers zien vanuit een knagend schuldgevoel (“ze hebben het al zo moeilijk…”) Leer hoe jij op een makkelijke en effectieve manier ervoor kunt zorgen dat je kinderen weer lekker meewerken. Op een positieve, milde manier!