New Beginnings programma

In een groep of individueel
 

Een positieve start met je kinderen na de scheiding!

New Beginnings is een laagdrempelig, praktisch en (bewezen!) effectief coachtraject van 10 sessies speciaal voor gescheiden ouders.

De eerste twee sessies gaan over de impact van een scheiding voor ouders en kinderen, en over het versterken van de ouder-kindrelatie. Daarna volgen drie sessies over goed luisteren naar kinderen, hoe je ze uitnodigt om jou nóg meer te vertellen en hoe je kunt reageren op lastige vragen van je kinderen.

De zesde sessie gaat over de kinderen erbuiten houden, oftewel je kinderen beschermen voor ouderlijke conflicten. Dit is de grootste stressor voor kinderen na scheiding. Het programma sluit af met sessies over effectieve discipline. Je leert hoe jij ervoor kunt zorgen dat iedereen lekker meewerkt thuis. Op een milde en positieve manier! 

De tien sessies zijn qua volgorde en inhoud zo opgebouwd dat ze op elkaar voortborduren. Sommige ouders vragen zich af waarom we niet starten met het begrenzen van (brutaal, opstandig, etc.) gedrag. De ervaring is dat door de andere thema’s eerst op te pakken, het ongewenste gedrag al aanzienlijk zal afnemen.

R

Thema's

Versterken ouder-kindrelatie

Goed luisteren naar kinderen

Kinderen erbuiten houden

Effectieve discipline

R

Voordelen

Hechtere ouder-kindrelatie

Kids lekkerder in hun vel

Minder stress in huis

Meer balans & plezier in je gezin

R

Kwaliteit

Bewezen effectief in de VS!

Gecertificeerde coaches

Persoonlijke aanpak

Uitgebreid lesmateriaal

INDIVIDUEEL

Wil je het New Beginnings programma volgen maar zit je liever niet in een groep? Ben je graag flexibel in je agenda en wil je afspreken op een locatie die jou het best past; aan huis, op het werk of bij jouw coach in de praktijk?

Dan is de individuele variant iets voor jou! Gedurende bijna 3 maanden word jij intensief 1-op-1 begeleid door een gecertificeerde New Beginnings coach bij jou in de buurt, op een tijdstip dat jou het best past.

*****
10 privé-sessies van 75 minuten
2 telefonische check-ups tussendoor
Flexibel in te plannen
Intakegesprek
Lesmateriaal, koffie & thee

IN EEN GROEP

Is er sinds de scheiding meer onrust in huis en wil je weer meer plezier en balans in je gezin? Vind je het daarnaast fijn om andere gescheiden vaders/moeders te ontmoeten en ervaringen met elkaar te delen?

Dan is de groepsvariant iets voor jou! Gedurende 3 maanden word jij met veel persoonlijke aandacht gecoacht in een groep met ongeveer 8 andere vaders of moeders. Er zijn afzonderlijke groepen voor vaders en voor moeders.

*****
10 sessies van 2 uur
Met ongeveer 8 andere vaders/moeders
2 telefonische check-ups tussendoor
Intakegesprek
Lesmateriaal, koffie & thee

ZOALS JIJ HET WILT

Misschien heb je meer gescheiden vaders of moeders in jouw kennissen- of vriendenkring en willen jullie samen meedoen. Meld je gerust als duo of groepje aan! Neem contact op met de New Beginnings coach in jullie regio.

Let op: ook hierbij geldt dat mannen en vrouwen niet samen in één groep kunnen zitten, dus ook geen vrienden of bekenden van elkaar.

*****
Kom samen met een vriend of vriendin
Of stel een eigen groepje samen
Op locatie of in de praktijk
10 sessies en 2 check-ups tussendoor
Flexibel in te plannen
Alles flexibel eigenlijk 🙂

Het is absoluut geen klaagcursus. Het is juist gericht op positieve communicatie en het geven van een goede basis aan mijn kinderen. We zaten allemaal in dezelfde situatie en hadden één en dezelfde vraag: hoe kan ik mijn kinderen het best hier doorheen helpen? Carolien, 41 jaar

Moeder van 2 kinderen

Ik heb ervoor gekozen om het 10-weekse programma individueel te volgen. Lessen in een groep zag ik niet zo zitten. Mijn coach en ik spraken elke donderdagochtend vroeg af, vlak voor mijn werkdag begon. Dat werkte voor mij ideaal! Maarten, 42 jaar

Vader van 1 zoon

Ik kan dit programma aan iedereen aanbevelen, zelfs als je niet gescheiden bent! Door New Beginnings heb ik een betere band gekregen met mijn kinderen. Ik vind ze veel leuker en het is gezelliger geworden thuis! Sanne, 37 jaar

Moeder van 3 kinderen