Selecteer een pagina

WORD JIJ OOK NEW BEGINNINGS TRAINER?

Werk je met gescheiden ouders en krijg je veel vragen als “Hoe kan ik mijn kinderen het best helpen in deze moeilijke periode? Waar doe ik wel of niet goed aan?”. Ben je op zoek naar een effectieve methodiek om hen te begeleiden in het opbouwen van hun ‘nieuwe’ gezin na de scheiding? Dan is dit programma wellicht iets voor jou.

New Beginnings is een bewezen effectief lesprogramma uit de Verenigde Staten speciaal voor gescheiden ouders. Het leert ouders hoe zij hun kinderen zelf het best kunnen ondersteunen na de scheiding. In 10 sessies komen vier grote thema’s aan bod: (1) hechtere ouder-kindrelatie, (2) goed communiceren met je kinderen, (3) je kinderen erbuiten houden en (4) je kinderen positief én effectief belonen & begrenzen.

New Beginnings gaat om het welzijn van het kind: het is nadrukkelijk geen therapie voor ouders zelf. Het programma heeft een aparte variant voor vaders en voor moeders. Vooralsnog is in Nederland alleen de versie voor moeders beschikbaar. Die voor vaders volgt!

Het effect van New Beginnings

Onderzoek onder honderden gezinnen laat zien dat kinderen van wie hun ouder New Beginnings volgde lekkerder in hun vel zitten en een hechtere band met die ouder hebben. De ouders zetten een stevige basis neer in hun nieuwe gezin en voelen zich weer empowered. Als trainer is dit ook zo gaaf om te merken! Ouders ervaren dit traject als grote houvast. Juist omdat het zo praktisch is en lekker down-to-earth.

In de 4-daagse training leer je hoe het New Beginnings programma in elkaar steekt, waaróm het zo is opgebouwd en hoe je de sessies moet leiden. We kijken ook breder naar een aantal basis coachvaardigheden.

DE TRAINING IS ALLES INCLUSIEF:
* Veel kennis over het bekrachtigen van ouders na hun scheiding.
* Een 2-jarige New Beginnings licentie.
* Drukwerk voor jouw eerste drie New Beginnings trajecten.
* De uitgebreide handleiding voor trainers en ander benodigd lesmateriaal.
* 10 Supervisie-uren tijdens je eerste eigen traject.

In 2015 en 2017 bezocht ik het ontwikkelteam van het New Beginnings programma in Phoenix, Arizona USA. Het was ontzettend inspirerend om aldaar – where the magic happens! – met de ontwikkelaars te mogen werken. In 2015 volgde ik de training voor groepsleiders, in 2017 de train-the-trainer-training. Dit laatste certificaat stelt mij in staat om andere trainers in Nederland op te leiden. 

Karlijn

In april start een nieuwe trainers-training!

>> 4-daagse training in Leiden: 1, 2, 15 en 16 april 2020

l

TRAINING

De 4-daagse training volgt grotendeels het officiële Amerikaanse model. De eerste twee dagen gaan over de theorie en het onderzoek van New Beginnings: je ontdekt wat het programma zo krachtig en uniek maakt en na afloop begrijp jij precies waarom het is zoals het is! De andere dagen gaan over het leiden van de sessies, en oefenen we met rollenspellen.

l

SUPERVISIE

Na de training ontvang je een startlicentie en mag je jouw eerste groep New Beginnings draaien. Hier hoort 10 uur verplichte supervisie bij. Via videobellen spreken we elke week de aankomende sessie voor. Ook bespreken we de dingen waar jij in de afgelopen sessie tegenaan bent gelopen en wat jou in het vervolg kan helpen.

l

LICENTIE

Nadat jij jouw eerste groep onder supervisie hebt gedraaid, en er geen twijfels zijn over jouw geschiktheid als New Beginnings coach, ontvang je de volledige 2-jarige licentie. Om je licentie te verlengen kom je jaarlijks naar een inspirerende terugkomdag voor trainers á 175 euro.

l

ALL-INCLUSIVE

Het is een all-inclusive pakket. Na de training kun jij DIRECT van start! Kosten zijn 1.950 euro excl. 21% btw en dit omvat:

  • 4 dagen training, incl. lunch, koffie & thee, snacks
  • 10 uur supervisie
  • Trainershandleiding
  • USB-stick met de 10 PowerPoint-lessen
  • 3 sets van 10 moederwerkboeken
  • Een complete box met meer handige verrassingen!
Toelatingseisen

Van alle New Beginnings coaches verwachten we een basisopleiding als psycholoog of coach op tenminste HBO niveau, plus ten minste 2 jaar werkervaring op dat gebied. Ervaring met gescheiden gezinnen is een pre maar zeker geen vereiste. Wil je heel graag meedoen maar twijfel je of je aan de eisen voldoet? Laten we dan in persoon kennismaken, bel dus gerust!

Verkennend gesprek

Als je geïnteresseerd bent in de training tot New Beginnings trainer nodigen wij je uit voor een verkennend gesprek. We leren je dan graag beter kennen en we kijken samen of New Beginnings bij jouw werkwijze en ontwikkelingswensen past.

Wie geeft de training?

De train-the-trainer wordt gegeven door Karlijn Pieterse, psychologe en eigenaar van New Beginnings in Nederland. Karlijn is door de ontwikkelaars in de VS getraind en heeft het programma vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie. Karlijn is de New Beginnings pionier in Nederland!

Hoe zit het met de licentie?
Antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen lees je in de FAQ.

Wil je meer informatie over de New Beginnings trainers-training? Neem gerust contact op, ik vind het leuk om van je te horen.

Misschien staat je vraag tussen de meest gestelde vragen?

11 + 3 =