Selecteer een pagina

New Beginnings opleiding

Opleiding voor professionals

WORD JIJ OOK NEW BEGINNINGS COACH?

Werk je met gescheiden ouders in je praktijk en krijg je veel vragen als “Hoe kan ik mijn kinderen het best helpen in deze moeilijke periode? Waar doe ik wel of niet goed aan?”. Ben je op zoek naar een effectieve methodiek om hen te begeleiden in het opbouwen van hun ‘nieuwe’ gezin na de scheiding? Dan is dit programma wellicht iets voor jou.

New Beginnings is een bewezen effectief coachtraject uit de Verenigde Staten speciaal voor gescheiden ouders. Het leert ouders hoe zij hun kinderen zelf het best kunnen ondersteunen na de scheiding. In 10 sessies komen vier grote thema’s aan bod: (1) hechtere ouder-kindrelatie, (2) goed communiceren met de kinderen, (3) de kinderen erbuiten houden en (4) de kinderen positief én effectief belonen en begrenzen. New Beginnings is voor vaders en moeders apart; het gaat om hun eigen gezin, juist los van de andere ouder. Vooralsnog is in Nederland alleen de versie voor moeders beschikbaar. Die voor vaders volgt!

Het effect van New Beginnings

Onderzoek onder honderden gezinnen laat zien dat kinderen van wie hun ouder New Beginnings volgde lekkerder in hun vel zitten en een hechtere band met die ouder hebben. De ouders zetten een stevige basis neer in hun nieuwe gezin en voelen zich weer empowered. Als coach is dit ook zo gaaf om te merken! Ouders ervaren dit traject als grote houvast. Juist omdat het zo praktisch is en lekker down-to-earth. 

In de 4-daagse training leer je hoe het New Beginnings programma in elkaar steekt, waaróm het zo is opgebouwd en hoe je de sessies moet leiden. We kijken ook breder naar een aantal basis coachvaardigheden en de Verliescirkel (rouwen).

JE GAAT NAAR HUIS MET:
* Heel veel kennis over het coachen van ouders na scheiding.
* Een 2-jarige New Beginnings licentie.
* Drukwerk voor jouw eerste drie ‘New Beginnings moeders’.
* De uitgebreide handleiding voor coaches en ander benodigd lesmateriaal.
* 10 Supervisie-uren tijdens je eerste eigen traject – hoera! 🙂

Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je meer weten? Mail of bel gerust. Altijd welkom!

 

In 2015 en 2017 bezocht ik het ontwikkelteam van het New Beginnings programma in Phoenix, Arizona USA. Het was ontzettend inspirerend om aldaar – where the magic happens – met de ontwikkelaars te mogen werken. In 2015 volgde ik de training voor groepsleiders, in 2017 de train-the-trainer-training. Dit laatste certificaat stelt mij in staat om andere coaches in Nederland op te leiden. Hiernaast zie je Sissy Herman, de eerste New Beginnings coach die in februari 2018 het spits afbeet!

Karlijn

Op vrijdag 3 januari 2020 start een nieuwe trainers-training in Leiden! 

l

TRAINING

De training duurt 2×2 dagen en gaat grotendeels volgens het officiële Amerikaanse model. De eerste twee dagen gaan over de theoretische onderbouwing en research van New Beginnings. Je ontdekt wat het programma zo krachtig en uniek maakt. Na afloop begrijp jij precies waarom het programma is zoals het is! De andere dagen gaan over het leiden van de sessies, en oefenen we met rollenspellen.
l

SUPERVISIE

Na de training ontvang je een startlicentie en mag je jouw eerste groep New Beginnings draaien. Hier hoort 10 uur verplichte supervisie bij. Via Zoom bespreken we elke week de belangrijkste elementen van de aankomende sessie en hoe jij hierbij de kwaliteit goed kunt waarborgen. Ook bespreken we de dingen waar jij in de afgelopen sessie tegenaan bent gelopen en wat jou hierbij in het vervolg kan helpen.
l

LICENTIE

Nadat jij jouw eerste groep onder supervisie hebt gedraaid, en er geen twijfels zijn over jouw geschiktheid als New Beginnings coach, ontvang je de volledige 2-jarige licentie. Om je wat opstartruimte te geven, wordt er binnen 3 jaar geen nieuwe trainer in jouw regio opgeleid (straal 20 km). Om je licentie te verlengen kom je jaarlijks naar de inspirerende terugkomdag voor New Beginnings coaches. De kosten van deze dag bedragen 150 euro excl. 21% btw.

l

ALL-INCLUSIVE

Het is een all-inclusive pakket. Dit betekent dat jij na de training DIRECT kunt starten! Kosten zijn 1.950 euro excl. 21% btw en dit omvat:

  • 4 dagen training, incl. lunch, koffie & thee
  • 10 uur supervisie
  • Trainershandleiding
  • USB-stick met de 10 PowerPoint-lessen
  • 3 sets van 10 moederwerkboeken
  • Een verrassing!
Toelatingseisen

Van alle New Beginnings coaches verwachten we een basisopleiding als psycholoog of coach op tenminste HBO niveau, plus ten minste 2 jaar werkervaring op dat gebied. Ervaring met gescheiden gezinnen is een pre maar zeker geen vereiste. Wil je heel graag maar twijfel je of je aan de eisen voldoet? Laten we dan in persoon kennismaken, bel dus gerust!

Verkennend gesprek
Als je geïnteresseerd bent in de training tot New Beginnings coach nodigen wij je uit voor een verkennend gesprek. We leren je dan graag beter kennen en we kijken samen of New Beginnings bij jouw werkwijze en ontwikkelingswensen past.
Wie geeft de training?

De train-the-trainer wordt gegeven door Karlijn Pieterse, psychologe en eigenaar van New Beginnings in Nederland. Karlijn is door de ontwikkelaars in de VS getraind en heeft het programma vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie. Karlijn is de New Beginnings pionier in Nederland!

Hoe zit het met de licentie?
Antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen lees je in de FAQ.

Meer informatie over de New Beginnings opleiding?
Bel of mail gerust, ik vind het leuk om van je te horen.

Karlijn Pieterse

Telefoon 06 1816 0066
E-mail info@newbeginningsprogramma.nl

15 + 12 =

Misschien staat je vraag tussen de meest gestelde vragen?