Oefenboekje voor jou en je kind

Beste ouder,

Alsjeblieft, een oefenboekje voor jou en je kind. Dit boekje helpt je om laagdrempelig en op een speelse manier met je kind over de scheiding te kletsen. Het helpt je kind beter te begrijpen wat de scheiding voor hem of haar betekent: wat is er allemaal veranderd sinds de scheiding, hoe is dat voor je kind en wie kan je kind helpen als het even lastig wordt? Ga samen alle vakjes langs en laat je kind de vragen beantwoorden. Soms met woorden, soms met tekeningen.

TIP Probeer het gesprek vrij te laten: geef je kind geen advies, en ga niet sturen of dingen oplossen. Hang juist een beetje achterover en blijf met je aandacht bij je kind, bij wat je bij hem of haar ziet gebeuren. Zie jezelf maar als een soort sportcommentator: beschrijf wat je je kind ziet of hoort doen. Jouw pure, oordeelloze aandacht is GOUD waard!

Misschien heb je zoals veel andere gescheiden ouders zorgen om je kinderen na de scheiding. Veel ouders hoor ik over gevoelens van schuld, over angst om het niet goed te doen, of dat ze bang zijn voor schade bij hun kind. Misschien herken je dit wel in meer of mindere mate? Je bent niet de enige! Mogelijk is het New Beginnings programma ook iets voor jou. In dit uitgebreide coachprogramma van drie maanden leer je hoe jij je kinderen het best kunt helpen na de scheiding. Onze werkwijze is persoonlijk en we werken op een positieve, nuchtere en respectvolle manier.

We staan open voor alle vragen en staan graag voor je klaar. Wil je een gratis oriënterend gesprek? Gelieve verzoeken we je te bellen of te mailen.

Telefoon 06 1816 0066
Mail info@newbeginningsprogramma.nl