Selecteer een pagina

Voor ouders

Wat levert het New Beginnings programma mij op?

New Beginnings is een intensief 6-maanden traject voor gescheiden moeders. Je start met het 10-weken programma, dat is elke week een bijeenkomst van 2 uur samen met andere moeders in een groep. De laatste drie maanden is persoonlijke nazorg op maat, 1-op-1 met jouw coach. Een logische vraag is: Is het de kosten en tijdsinvestering ervan waard? Als jij wilt weten hoe jij je kinderen het best kunt helpen na de scheiding, en hoe jij de positiviteit en balans weer terugvindt in je gezin, en je behoefte hebt aan professionele houvast na je scheiding, dan is het antwoord JA. New Beginnings leert je hoe jij na de scheiding een positieve start met je gezin kunt maken. Het zorgt voor hechtere banden met je kinderen, je kinderen zitten beter in hun vel en er is weer meer plezier en balans in je gezin. Maar, alleen naar de lessen komen is niet voldoende: het programma valt of staat bij het elke week thuis oefenen van de geleerde vaardigheden. Je zult zien, dat wordt het leukste onderdeel!

Ik volg het programma liever individueel. Kan dat ook?

Ja dat kan. We raden je echter aan om aan de groepsvariant mee te doen. Onze ervaring is namelijk dat het een positieve ervaring is om samen met andere moeders mee te doen die in (ongeveer) dezelfde situatie zitten als jij zelf. Wil je New Beginnings toch liever individueel volgen, neem dan contact op met de New Beginnings coach bij jou in de buurt. Er komen er steeds meer in Nederland!  Samen met je coach maak je afspraken over de individuele voorwaarden.

Wat is het verschil tussen het New Beginnings programma en een mediator?

Een mediator regelt de juridische en financiële zaken van een scheiding, zoals het convenant en het ouderschapsplan. Ouders gaan samen met de mediator om tafel en regelen samen de scheiding. Het New Beginnings programma is voor gescheiden ouders die willen weten hoe zij hun kind het best kunnen helpen na de scheiding. Er wordt niets geregeld voor de scheiding. Focus ligt op het in balans krijgen van jouw ‘nieuwe’ gezin na scheiding, nu je niet meer met de andere ouder bent. New Beginnings gaat om het welzijn van het kind; het is geen therapiegroep voor ouders zelf. Het programma richt zich op wat een scheiding betekent voor je kinderen en hoe je de kinderen in deze moeilijke periode het best kan ondersteunen. De vaardigheden uit het programma zorgen ervoor dat jouw kinderen minder last hebben van de scheiding. Zo kun jij als ouder het verschil maken voor je kinderen.

Wat is het verschil met de KIES training?
De KIES training is een training voor kinderen; New Beginnings is voor ouders. New Beginnings leert ouders hoe zij hun kinderen het best kunnen helpen na de scheiding. Júist ouders kunnen de hoofdrol spelen in de ondersteuning van hun kinderen na scheiding! Ouders bepalen immers het leefklimaat van een kind. Rommelt het in het leefklimaat, dan zal een kind zich niet optimaal kunnen voelen en ontwikkelen. KIES voor kinderen kan een hele mooie aanvulling zijn op New Beginnings, als een extra ondersteuning van het kind.
Worden de kosten van New Beginnings vergoed?

Nee, het programma wordt niet vergoed door verzekeraars. Trainingen worden over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars. Helaas! Het New Beginnings programma is een cadeau aan jezelf: het is een lifetime investering in jezelf en in je gezin. Uiteraard kunnen we kijken naar wat financieel haalbaar is binnen jouw persoonlijke situatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in meerdere termijnen te betalen. Heb je een (piep)klein budget en voel je dat dit traject voor jou écht the best way to go is? Mail me even, er is meer mogelijk dan je nu misschien denkt. info@newbeginningsprogramma.nl

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker. Je kunt in één keer betalen of in drie termijnen. Bij betaling in termijnen ontvang je drie facturen, elke twee maanden een factuur. We snappen heel goed dat er situaties zijn waarin je genoodzaakt bent voortijdig te stoppen. Daarom bieden wij altijd de mogelijkheid om het programma op een later moment individueel af te ronden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Hoe zit het met New Beginnings voor vaders?

Het New Beginnings programma komt uit Amerika en is daar beschikbaar voor moeders en voor vaders (overigens zitten mannen en vrouwen altijd in aparte groepen). Inhoudelijk is er geen enkel verschil! Het enige dat anders is, zijn de kleurenpaletten van de werkboeken en de instructievideo’s in de lessen; deze zijn respectievelijk met vaders of met moeders opgenomen. In Nederland hebben we ervoor gekozen om eerst de variant voor moeders goed op de kaart te zetten; later volgt de variant voor vaders.

Algemene voorwaarden New Beginnings 2019

KWALITEIT

Verantwoordelijk voor de kwaliteit van de New Beginnings coaches is opleider drs. Karlijn Pieterse. Bij vragen of klachten is zij bereikbaar op info@newbeginningsprogramma.nl of 06 1816 0066.

New Beginnings is geen therapie. Voor sommige mensen valt het deelnemen aan een groepsprogramma (nog) erg zwaar. Omdat wij de veiligheid van deelnemers heel belangrijk vinden, mag de coach een deelnemer verzoeken de groep te verlaten indien sprake is van verstoring van het groepsproces. Met elkaar zoeken we dan naar een passend alternatief.

BETALINGEN

Betalingen dienen te zijn voltooid uiterlijk 1 week voorafgaand aan de start van het programma. Bij betaling in termijnen dienen de betalingen te zijn voltooid uiterlijk 2 weken na het versturen van de facturen.

Deelnemers mogen ten alle tijden met het programma stoppen. Bij betaling in één keer geven wij geen restitutie van geld; wel bieden wij de mogelijkheid het programma individueel af te maken tegen een meerprijs die zich verhoudt tot de prijs van het individuele programma. Bij voortijdig stoppen met het programma bij betaling in termijnen, nemen wij een opzegtermijn van uiterlijk 1 week voor de volgende betaaltermijn in acht.

Voor professionals

Wat zit er in die train-the-trainer voor nieuwe New Beginnings coaches?

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de trainersopleiding! Vanaf 2018 kunnen coaches en psychologen zich opleiden tot New Beginnings coach. Het is een all-inclusive trainingspakket en bevat: de 4-daagse officiële training uit de Verenigde Staten (in het Nederlands), een 2-jarige licentie, 10 supervisie uren in de loop van je eerste groep, de fully-scripted trainershandleiding en USB-stick met 10 lessen, en lesmateriaal voor je eerste drie cliënten (moeders). Je kunt dus direct van start!

Hoe behoud ik mijn licentie?
Kwaliteit staat voorop. Om de kwaliteit van de New Beginnings coaches te waarborgen is er speciaal voor hen een bijscholingsprogramma. Zo blijven alle coaches up-to-date op het gebied van wetenschappelijke ontwikkelingen en coaching skills. Je eerste licentie is 2 jaar geldig, daarna kun je deze steeds per jaar verlengen. Er wordt van je verwacht dat je eens per jaar een bijscholing volgt. Er zijn jaarlijks twee bijscholingsmomenten; jij kiest de datum die jou het best past.
Welke opleiding en werkervaring moet ik hebben?

Van alle New Beginnings coaches verwachten we een basisopleiding als psycholoog of coach op tenminste HBO niveau, plus ten minste 2 jaar werkervaring op dat gebied. Ervaring met gescheiden gezinnen is een pre maar zeker geen vereiste. Ik leer je graag kennen voordat je de training instapt. Daarom houd ik met alle nieuwe trainers vooraf een uitgebreid intakegesprek. Ben je enthousiast geworden om New Beginnings aan te bieden in je praktijk maar twijfel je of je aan de beschreven toelatingseisen voldoet? Laten we dan in persoon kennismaken. Ik ontmoet je graag!

Freestylers, let op!
Het New Beginnings programma is een gescript programma. Dit betekent dat je in elke bijeenkomst met ouders een script volgt. De kracht van dit programma zit hem in het volgen van alle stappen, in de aangewezen volgorde en met de aangewezen methodieken. Houd je van freestylen en krijg je jeuk van geprotocolleerd werken? Dan is dit programma niks voor jou.
Hoe kan ik nieuwe werkboeken bestellen?

Zijn je werkboeken op? Je kunt eenvoudig nieuwe werkboeken bestellen door een mail te sturen naar info@newbeginningsprogramma.nl. Ze gaan per set van 5 of 10 stuks.

Help, ik ben mijn USB-stick met het lesmateriaal kwijt.
Oeps, ben je de USB-stick met alle wekelijkse presentaties verloren? Je kunt een nieuwe stick bestellen via info@newbeginningsprogramma.nl. Is er spoed bij? Bel dan naar 06 1816 0066, dan kunnen we sneller schakelen.